top of page

Szeretettel köszöntöm honlapomon!

Rónainé Bodnár Judit vagyok, édesanya, 12 éve tanító néni,
a cseperedik.hu megálmodója.

https://youtu.be/K9RVOCW0X2k
 
Ez   az oldal   elsősorban olyan szülők   és  szakemberek számára jött létre,  akik nagycsoportos óvodás,   általános iskolás gyermekeket nevelnek, oktatnak, tanítanak. 
Számos hasznos információt találnak itt online előadások, blog, ajánlások formájában.  Természetesen a gyerekekre is gondoltam. Judit néni meséinek meghallgatása után rajzot lehet készíteni, mely illusztrációként díszíti  a mesevideókat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RÓLAM
 

Minden pedagógusnak megvan a maga története arról, hogy miért választotta ezt a pályát. Én is azokhoz a tanítókhoz tartozom, akik már kisgyermekként tanítósat, iskolásat játszottak. Ennek ellenére más terveim voltak: musical színészi pálya volt a cél. Szépen haladtam a felvételin, de végül nem jutottam be. Másra nem is jelentkeztem, de tanulni akartam valami szakmát gyorsan. Így a középiskola után elvégeztem egy egyéves okj-s irodavezetői képzést. Nagyon sokat tanultam ott. Aztán az ország számos pontjára sodort az élet kis családommal. Így például dolgoztam kórházban,  lámpagyárban, könyvesboltban, egy nyári szezonban voltam énekesnő is, de a legtöbb tapasztalatot egy német leányvállalat logisztikai cégénél szereztem, mint telesales csoportvezető, majd aztán készletgazdálkodási vezető. Valahol itt lépett be a tanítás. Szerettem volna a családi kasszához még többet hozzátenni, ezért kitaláltam, hogy délutánonként gyerekeket fogok korrepetálni. Nagyon hamar jelentkezett is egy fiúcska, akivel nem volt könnyű dolgom. Ekkor tudatosult bennem, hogy ezt így nem tehetem, hiszen mi sem végzünk műtétet csak azért, mert láttunk pár részt a Vészhelyzet c.sorozatból. Nincs mese, ki kell tanulni a szakmát. Munka mellett, levelező tagozatra jártam 4évig minden hétvégén Vácra, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára. Életem legkeményebb időszaka volt. Amikor megtartottam az első tanítási gyakorlatomat, azt éreztem, hogy ez az, ez az én utam! Nekem ezt kell csinálnom minden nap! Onnantól kezdve hivatásként tekintettem a tanításra, és a katedra lett az én színpadom…  

 

Egy fontos dolgot mindig elmondok a szülőknek: ne lepődjenek meg azon, ha néha úgy megy haza gyermekük, hogy pl.matekórán nem tanultunk semmit, mert csak beszélgettünk. Addig ugyanis, míg a gyermeknek, egy közösségnek valamilyen megoldásra váró problémája, nehézsége van, addig még a csilivilis unikornisos példa sem fogja érdekelni, míg a benne, bennük lévő feszültséget valaki fel nem oldja. Ez az én célom: nyugodt, szeretetteljes környezetet biztosítani a tanulóknak, s ha ez pipa, csak akkor jöhet a mókás tanulás.

 

A https://www.cseperedik.hu/ oldalt pedig azért hoztam létre, mert szerettem volna a szülőket (különös tekintettel az első osztályt kezdő gyermekek szüleit) is segíteni, hiszen az ő magabiztos kisugárzásuk bátorítóan hat csemetéjükre.

Az oldal elsősorban olyan szülőknek és szakembereknek szól,  akik nagycsoportos óvodás, általános iskolás gyermekeket nevelnek, oktatnak, tanítanak. Számos hasznos információt találnak itt online előadások, blog, ajánlások formájában.  Természetesen a gyerekekre is gondoltam. Judit néni meséinek meghallgatása után rajzot lehet készíteni, mely illusztrációként díszíti a mesevideókat.
 

Médiaszerepléseim

ÉRD FM Rádió
2021.08.02.


ÉRD FM Rádió- Bundáskenyér c.reggeli műsorban a sulikezdésről
idő: 0-35 perc

KlubRádió
2021.08.10.


KlubRádió- Fülbevaló c.műsorban a sulikezdésről
idő: 23:25-37:35

Magyar Kurír 2021.08.11., 2021.11.02.

csaladinet.hu
2021.08.30.


Bekerültem a csaladinet.hu szakértői csapatába
Írásaim:

 

bottom of page