top of page
Search
  • Writer's pictureJudit06

Gondolkodó rejtvénykártyák

Szeretném bemutatni a gondolkodó rejtvénykártyákat, amelyeket ovis és iskolás gyerekeknek egyaránt jó szívvel ajánlok. Iskola-előkészítő foglalkozások során, valamint korrepetálás, tanítás közben is húzhatnak ilyen kártyákat a tanítványaim - pihenés gyanánt. 😊 Sőt! Ők szokták kérdezni, hogy „Ma is húzhatok a sünis kártyák közül?” .

A keprejtvenyekgyerekeknek.hu kiadványainak szerzője és illusztrátora Simon József, színes és változatos kis foglalkoztató füzetecskéket állított össze. Ezek nagyon szuper kiadványok, melyeket szintén jó szívvel ajánlok, azonban ami az én figyelmemet nagyon megragadta, az ez a kártyajáték, pontos nevén: gondolkodó rejtvénykártyák, amelyből (a nagy érdeklődésre, népszerűségre való tekintettel) nemrég megjelent egy második kiadás is.

Ha szülőként szeretnénk gyermekünkkel olyan szórakoztató játékot játszani, ami ráadásul fejlesztő hatású is - legyen szó a megfigyelés, az emlékezés, összehasonlítás, különbségkeresés, memória, logika, számolás, szövegértés, stb. képességek fejlesztéséről - , akkor ezzel tuti sikerünk lesz.


A kártyákat egy kartondobozban találjuk meg. Kellemes tapintású, 10x15cm-es kartonlapokból áll, amelyeket a kis kezecskék is kényelmesen meg tudnak fogni. A fedőkártyán kívül 30 sorszámozott játékkártya + egy extra testvérkártya található a kupacban - összesen 226 kérdést, feladatot olvashatunk, míg a 2.részben már 240 kérdés várja a gondolkodni vágyókat. Minden kártya egyik oldalán egy színes kép látható, a másik oldalán pedig hozzá 6db kérdés, s olykor még egy bónusz kérdés, amit a testvérkártyák segítségével kell megoldanunk.

Emellé még kapunk egy dobókockát és egy szuper nagyítót is.


Remek játékötlet azoknak a gyerekeknek is, akik nem szeretnének úgymond papír alapon ceruzával dolgozni, azaz foglalkoztatókat kitöltögetni, vagy nehezen vehetők rá a gyakorlásra. A kártyajáték használata közben bizony gondolkodni kell, tehát a fejlesztés játékos formában történik.


Próbáljátok ki!
41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page